Sisäilmakorjaus

Toteutamme sisäilmakorjauksia vuosien kokemuksella. Rakennuksen, toimitilan tai huoneiston sisäilma saattaa huonontua ajan kuluessa. Huonosta sisäilmasta on uutisoitu viime aikoina yllättävän paljon. Vanhemmissa rakennuksissa on tärkeää huomioida rakennuksen rakenteet ja uuden laitteiston yhteensopivuus.

Sisäilmankorjaus kerralla oikein

Virheellinen asennus tai laite saattaa aiheuttaa suurempia ongelmia jälkeenpäin. Epäonnistuneet sisäilmakorjaukset ovat melko yleisiä alalla, sillä moni kokematon toimija on jättänyt tärkeitä vaiheita huomiotta tai korjausten alustavat tutkimukset ovat jäänet vähäisiksi säästösyistä.

Sisäilman alustavat selvitystyöt ovat tärkeässä asemassa, jotta sisäilmankorjaus saadaan tehtyä kerralla oikein. Puhdas sisäilma on tärkeä myös terveyssyistä. Suomessa tarjotaan aktiivisesti erilaisia sisäilmamittauksia, joilla pyritään selvittämään pintaongelmat silloin kun vika piilee ytimessä. Kevyellä tutkimuksella ongelmat jäävät ja sisäilman laatu sen kuin huononee. Kattavammalla tutkimuksella ja huolellisella suunnittelulla moni voisi säästää ja välttyä ylimääräisiltä tutkimuksilta. Kohteen peruskorjaus ei välttämättä poista sisäilmaongelmaa.

Miksi sisäilmakorjaus kannattaa tehdä?

Sisäilmakorjaus parantaa viihtyvyyttä oleskelutilassa ja pienentää sairastumisen riskiä, jota huonontunut ilma saattaa aiheuttaa. Vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa ja näin ollen sisäilman puhtaus on tärkeimpiä asioita meidän elämässä ja terveytemme kannalta.

Yleisempiä sisäilmaongelmia ovat mm. vanhentuneet tai tukkeutuneet ilmanvaihtokanavat, erilaisista rakenteista ja materiaaleista haihtuvat aineet, kosteusvauriot jotka muodostavat homehtumisen riskiä ja muut kuidut. Sisäilmaongelmia saattaa aiheutua myös pölystä ja muusta liasta.

Sisäilmaongelman epäilystä tai pientäkään havaintoa ei missään nimessä kannata sivuuttaa. Yleisimmät huonon sisäilman aiheuttamat oireet kohdistuvat silmiin ja hengitysteihin. Huono sisäilma saattaa olla syypää väsymykseen ja muihin yleisiin oireisiin kuten päänsärky.

Nykypäivänä moni ihminen altistuu huonontuneeseen sisäilmaan

Pienikin muutos sisäilman laadussa saattaa olla ratkaiseva. Nopea reagointi estää ilmanlaadun heikkenemistä ja helpottaa sisäilmakorjauksen toteuttamista. Sisäilmakorjauksen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, mikäli tilanteeseen puututaan hyvissä ajoin. Sisäilmakorjaukset ovat erittäin haastavia eikä kokonaista kuvaa saada välttämättä ensimmäisellä kerralla. Sisäilmakorjaus saattaa vaatia rakenteiden uusimista tai huolellista kuivausta esim. kosteusvaurion sattuessa.